Πώς το άγχος επηρεάζει την υγεία των γυναικών.

How to calm down an angry person 1Πώς το άγχος επηρεάζει την υγεία των γυναικών. Πόσο απαραίτητο είναι το να δούμε τα πράγματα αλλιώς!!! 

Χαρίστε κάποιες στιγμές χαλάρωσης στον εαυτό σας.

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με το άγχος το οποίο έχει αποτελέσει πια ένα σταθερό στοιχείο στην καθημερινή ζωή των πολυάσχολων γυναικών. Με αυτό που δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι όμως είναι η αντίδραση του οργανισμού στο στρες και στους τρόπους διαχείρισης του, πριν καταλήξει να καταστρέψει την υγεία και την ενέργεια μας.

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αγχωτική κατάσταση, το σώμα μας βασίζεται στα επινεφρίδια, τα οποία βρίσκονται στο επάνω μέρος των νεφρών, για να αντιδράσουν σε αυτή. Τα επινεφρίδια, είναι δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες που εντοπίζονται ακριβώς πάνω από τους νεφρούς. Παρά το πολύ μικρό μέγεθός τους, παράγουν πολύ σημαντικές ορμόνες που είναι απαραίτητες για τη ζωή, όπως η κορτιζόλη, η αλδοστερόνη, η αδρεναλίνη και τα ανδρογόνα. Από την έκκριση των ορμονών αυτών καθορίζεται και η απάντηση του οργανισμού στο στρες, σωματικό υποκινούμενο από οποιαδήποτε ασθένεια ή ψυχολογικό, αλλά και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, τον μεταβολισμό και πολλές άλλες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

Τα επινεφρίδια ανταποκρίνονται με την απελευθέρωση της αδρεναλίνης η οποία μας βάζει σε κατάσταση συναγερμού και συγκέντρωσης, και της κορτιζόλης η οποία μετατρέπει την πρωτεΐνη σε ενέργεια, απελευθερώνοντας αποθηκευμένο σάκχαρο το γλυκογόνο, έτσι ώστε το σώμα μας να έχει το καύσιμο που απαιτείται για να ανταποκριθεί γρήγορα. Η ανταπόκριση των επινεφριδίων είναι άμεση δημιουργώντας αύξηση των ρυθμών της καρδιάς, των ρυθμών της αναπνοής, της αρτηριακής πίεσης, καθώς απελευθερώνει ενέργεια, του τεντώματος των μυών, της όξυνσης των αισθήσεων μας και επιβραδύνει την πέψη προκειμένου να είμαστε σε εγρήγορση να αντιδράσουμε ανάλογα με την κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την παρούσα στιγμή. Όταν η απειλή έχει περάσει ο οργανισμός κατεβάζει τα επίπεδα της αδρεναλίνης πιο γρήγορα από ότι της κορτιζόλης και επανέρχεται στην φυσιολογική του κατάσταση.images 3

Το χρόνιο στρες αναγκάζει επανειλημμένα τα επινεφρίδια να διατηρούν υψηλά τα επίπεδα της κορτιζόλης, πράγμα το οποίο προκαλεί δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι τα επινεφρίδια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον ευρύτερο ρόλο τους που είναι η ορμονική ρύθμιση, να φτιάξουν δηλαδή ορμόνες όπως είναι τα οιστρογόνα που είναι απαραίτητα για την παραγωγή της κορτιζόλης και το δεύτερο είναι ότι η κορτιζόλη καταστρέφει τους υγιείς ιστούς. Με αυτόν τον τρόπο επέρχεται η κόπωση των επινεφριδίων και αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες βιώνουν κατάθλιψη, εναλλαγή διάθεσης, αϋπνία, αύξηση σωματικού βάρους και θολή σκέψη.

Το στρες μπορεί να δημιουργήσει επίσης ορμονική ανισορροπία. Είναι απαραίτητο να στρέψουμε λοιπόν την προσοχή μας στον εαυτό μας παρατείνοντας του την φάση της ηρεμίας με το να βρίσκουμε πράγματα που μας χαλαρώνουν και να εστιάζουμε σε αυτά. Μερικά παραδείγματα για χαλάρωση του σώματος και του μυαλού είναι ένα λεμφικό μασάζ, θεραπεία ρέικι (ιαπωνική εναλλακτική θεραπεία που έχει ευεργετικά αποτελέσματα όπως η βελτίωση της υγείας, ευεξίας, χαλάρωσης, νοητικής ηρεμίας και αισιοδοξίας), ο ύπνος και έπειτα η φροντίδα μας για την βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος και του σώματος μας που αποτελεί μια εξαιρετική πηγή αντιμετώπισης του στρες. Βάζουμε στην ζωή μας εντατικά την άσκηση και προσέχουμε την διατροφή μας, πράγματα που ίσως μας είναι γνωστά αλλά πολλές φορές αγνοούμε την σημασία τους. Μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας και να προσδιορίζουμε τις λειτουργίες του και τις ανάγκες του.

Κάποια βότανα μπορούν να βοηθήσουν επίσης στην βελτίωση της υγείας μας όπως:

• Αstragalous είναι μια ρίζα που φύεται στην Κορέα, Μογγολία και Ιαπωνία που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
• Siberian ginseng είναι μια ρίζα που βοηθά τόνωση του οργανισμού από την ψυχολογική κόπωση.

Licorice root (Glycyrrhiza glabra βοηθά στην διατήρηση της ισορροπίας της αδρεναλίνης και της ενέργειας καθώς επίσης αυξάνει την αντοχή του οργανισμού απέναντι στην κόπωση.

Το κέντρο μας προτείνει κάποιες θεραπείες, που λειτουργούν κατευναστικά στο στρες, που φωτίζουν και τρέφουν το δέρμα.

facialSilky touch: Η θεραπεία αυτή στο πρόσωπο λειτουργεί αποτοξινωτικά και σε βιοενεργειακό πεδίο διαπερνά όλο το σώμα. Με την δύναμη της βιταμίνης Α και των πεπτιδίων που εισχωρούν στο δέρμα μέσω των υπερήχων τρέφουμε τους ιστούς και ακολούθως παρέχουμε στο σώμα μας βαθειά χαλάρωση.AVST ENVIRON

Time defy + : Πρωτόκολλο αντιγήρανσης και σύσφιξης με βιταμίνες και πεπτίδια. Η θεραπεία αυτή ενισχύει την πάχυνση της επιδερμίδας και θωρακίζει την φυσική άμυνα του δέρματος κατά των ελευθέρων ριζών. Ακολουθεί ένα σύστημα αυξανόμενων επιπέδων βιταμινών, ανάλογο με το σύστημα αυξανόμενων επιπέδων προϊόντων Environ καθημερινής περιποίησης. Φροντίζοντας το δέρμα μας φροντίζουμε και την ψυχή μας.

TOP