Τα makeup,οι βάσεις και τα μυστικά τους!!

Πολλές φορές αισθανόμαστε μπερδεμένοι όταν πρόκειται να αποφασίσουμε για τον χρωματικό τόνο του make up και της βάσης ,που φοράμε κάτω από αυτό. Τι ακριβώς πρέπει να προσέξουμε στον τύπο του προϊόντος που θα επιλέξουμε. Αν δεν κάνουμε τη σωστή επιλογή προϊόντος και χρώματος, θα παρατηρήσουμε πως αρχικά μπορεί να φαίνεται πως στρώνει καλά και δείχνει ομοιόμορφο με το δέρμα αλλά κατά την διάρκεια της ημέρας σταδιακά να δείχνει πιο σκούρο ή σαν να μην έχουμε βάλει τίποτα στο πρόσωπο. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο συχνό κυρίως σε γυναίκες με λιπαρό πρόσωπο. Η βάση και το make up είτε είναι σε υγρή μορφή είτε σε στερεή μπορεί να ξεθωριάσει, να τριφτεί, όπως επίσης σε συνθήκες ζεστού και υγρού καιρού με την εφίδρωση να διαλυθεί, ή ακόμα και να αποκτήσει μια πορτοκαλί χροιά. 

Το πρόβλημα με το λιπαρό δέρμα είναι ότι τα συστατικά της βάσης και του makeup που θα χρησιμοποιήσουμε πάνω από αυτή,μπορεί να αναμειχθούν με το λιπαρό στρώμα του δέρματος και να αλλοιωθούν. Για να αποφύγετε αυτήν την αλλοίωση χρειάζεστε ένα προϊόν που δεν θα τρίβεται, που ελαχιστοποιεί την λιπαρότητα, που αποτρέπει την λάμψη στο δέρμα, που δεν θα αλλάζει χρώμα και δεν θα οξειδώνεται. Επίσης τα λιπαρά δέρματα έχουν την τάση να εμφανίζουν διευρυμένους πόρους και για αυτόν το λόγο πρέπει το προϊόν της βάσης και έπειτα του makeup που θα επιλέξουμε να τους καλύπτει σε ένα μεγάλο βαθμό ή να μην τους αναδεικνύει. Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει τα προϊόντα βάσης καιmakeup να είναι oil-free να μην περιέχουν δηλαδή λιπαρές ουσίες, να διαρκούν πολλές ώρες από την τοποθέτηση τους και να έχουν ένα ματ τελείωμα.

 

Στα ξηρά δέρματα το makeup και η βάση θα πρέπει αντίθετα να περιέχει ενυδατικούς παράγοντες για να αποφεύγεται το σπάσιμο που δημιουργείται στις περιοχές του προσώπου με ρυτίδες και να καλύπτονται τα μπαλώματα που υπάρχουν στην επιφάνεια εξαιτίας της έλλειψης θρεπτικών συστατικών του δέρματος. Τα makeup και οι βάσεις σε υγρή μορφή είναι καταλληλότερα σε αυτή τη περίπτωση. Σημαντικό είναι επίσης το πρόσωπο να είναι σωστά ενυδατωμένο και απολεπισμένο πριν την εφαρμογή.

Ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής για το προϊόν make up και βάσης που θα αγοράσουμε, ασχέτως από τον τύπο δέρματος που ανήκουμε, είναι το πόσο καλυπτικά θέλουμε να είναι. Αν η κάλυψη που επιθυμούμε είναι μικρή τότε χρειαζόμαστε κάτι ελαφρύ σε υφή, να είναι καθαρό και μέτριας καλυπτικότητας. Αν θέλουμε δυνατή κάλυψη τότε το προϊόν καλύτερα να είναι ελαφρύ σε υφή και πάλι, να μην βαραίνει δηλαδή το πρόσωπο και να απλώνεται ομοιόμορφα. Όταν το makeup, ακόμα και η βάση που έχουμε στρώσει από κάτω είναι σαν στόκος, το αποτέλεσμα είναι μια μη φυσική εμφάνιση, σαν να φοράμε μια μάσκα. Τα προϊόντα που θα επιλέξουμε θα πρέπει, είτε να είναι με βάση τη σκόνη, καθαρής υφής και να απλώνονται ομοιόμορφα, είτε να είναι σε υγρή μορφή με βάση το νερό. Αποφεύγετε τα καλυπτικά προϊόντα με βάση την κρέμα γιατί μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερη λιπαρότητα και γιατί συχνά περιέχουν συστατικά που ερεθίζουν τα λιπαρά και ακνεικά δέρματα. Αυτό που είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε για ένα ματ και oil free καλυπτικό προϊόν που θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την γυαλιστερή όψη, είναι ότι το προϊόν πρέπει να περιέχει ενυδατικούς παράγοντες που θα εξασφαλίζουν την εξισορρόπηση της υγρασίας στο δέρμα. Ένα προϊόν που ξηραίνει το πρόσωπο μπορεί να κάνει το δέρμα να αντιδράσει, προκαλώντας ερεθισμό. Καλυπτικά προϊόντα (βάσεις και make up)με βάση τα ορυκτά είναι καλύτερα για τα λιπαρά δέρματα επειδή δεν φράζουν τους πόρους λόγω των ανόργανων συστατικών που περιέχουν όπως οξείδιο του σιδήρου, είναι όμως πιο επιρρεπή στην οξείδωση. Για αυτούς τους λόγους επομένως πρέπει να προσέχουμε το προϊόν που θα αναζητήσουμε να περιέχει κάποια από τα παρακάτω συστατικά που απορροφούν την λιπαρότητα και είναι όσο γίνεται αντιοξειδωτικό:

Διοξείδιο του πυριτίου (silicon dioxide) είναι ένα ορυκτό που απομακρύνει το σμήγμα χωρίς να δίνει την απόχρωση της στάχτης στο δέρμα. Εκτός από την απορρόφηση της υγρασίας και της εφίδρωσης, βελτιώνει την επαλειψιμότητα και διαθέτει παράγοντες που απομακρύνουν την υγρασία και βοηθούν την βάση ώστε να μην οξειδώνεται.

Το ανθρακικό ασβέστιο (calcium carbonate) είναι ένα στοιχείο που απορροφά την λιπαρότητα, διώχνει την γυαλάδα και βοηθά το χρώμα να παραμένει ζωηρό.

Μπετονίτης (Bentonite) είναι ένα πυριτικό άλας που απομακρύνει το λάδι από το καλυπτικό προϊόν, μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις, την κοκκινίλα, την πιθανότητα αλλοίωσης του προϊόντος και καταπραΰνει το δέρμα.

Πηλός Αμαζονίου (Amazonian clay) είναι πηλός που εξάγεται στις όχθες του ποταμού Αμαζονίου που μειώνει την λιπαρότητα και περιορίζει την εμφάνιση πόρων χωρίς να ξηραίνει το δέρμα.

Παρόλο που κάποιες εταιρείες ισχυρίζονται ότι το προϊόν τους δεν οξειδώνεται πρέπει να γνωρίζουμε πως όλα τα προϊόντα βάσης και makeup μπορούν να οξειδωθούν και να σκουρύνουν στο χρώμα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν σε αυτό όπως η ισορροπία του pH του δέρματος. Η οξύτητα του σμήγματος μπορεί να οξειδώσει τη χρωστική ουσία της βάσης και να την αναγκάσει να σκουρύνει. Αν ωστόσο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ένα προϊόν είναι αντιοξειδωτικό είναι πολύ πιθανόν να εμπεριέχει συστατικά που ελαχιστοποιούν το κίνδυνο να σκουρύνει το χρώμα του με τον καιρό. Αν έχουμε κάποιο καλυπτικό προϊόν που αγαπάμε και έχει την τάση να οξειδώνεται, μπορούμε να επιλέξουμε ένα τόνο πιο ελαφρύ από το χρώμα του δέρματος μας. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε αρχικά ένα δείγμα από το makeup και την βάση που θέλουμε, να τα φορέσουμε όλη την ημέρα και να δούμε πως αντιδρά στο δέρμα μας, πως αλληλεπιδρά με άλλες καλλυντικές κρέμες που χρησιμοποιούμε, πως απλώνεται στο δέρμα και πως συμπεριφέρεται στις καιρικές συνθήκες (ζέστη και κρύο).

PUREMATTE™ FINISH POWDER ΠΟΥΔΡΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ 1 Χρησιμοποιείτε κάτω από τις βάσεις πούδρας, σαν φινίρισμα του μακιγιάζ, για φρεσκάρισμα του μακιγιάζ κατά την διάρκεια της ημέρας και μπορεί να φορεθεί και μόνο του για να ελέγξει την γυαλάδα. Για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες, όταν θέλουμε ματ όψη όλη μέρα. Με άμυλο ρυζιού, ενυδατωμένο πυρίτιο, απόσταγμα φλούδας κορμού πεύκου, εκχύλισμα ροδιού .Πουδράρετε την μύτη σας με στυλ από τη χρυσή, κομψή compact συσκευασία μας. Μπορείτε να φορέσετε αυτήν την διαφανή πούδρα κάτω ή πάνω από τις βάσεις, ώστε να απορροφήσει τη λιπαρότητα και να παραμείνετε με μια εκπληκτική ματ όψη.
• Εφαρμόστε με το πινέλο The Handi ή το σφουγγαράκι Flocked Sponge. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σφουγγαράκι, που συνοδεύει την συσκευασία, για ρετουσάρισμα.
2

PurePressed Base® - Mineral make up – SPF20
Βάση σε συμπιεσμένη μορφή που προσφέρει μεγάλη κάλυψη και ευρεία αντηλιακή προστασία από ακτίνες UVA/UVB. Φυσική όψη με ματ αποτέλεσμα.
• Είναι 4 σε 1 - βάση, κονσίλερ, πούδρα και αντηλιακό.
• Περιέχει κονιορτοποιημένα ορυκτά, που είναι πολύ ανθεκτικά στο νερό.
• Δεν περιέχει ταλκ, έλαια, χρωστικές FD&C, Parabens, συνθετικά συντηρητικά και αρώματα.
• Για τέλειο αποτέλεσμα εφαρμόζετε με το πινέλο Handi Brush Περιέχει βιταμίνη E, κατασκευάζεται από ορυκτά μέταλλα και είναι ένα προϊόν 4 σε 1 βάση, κονσίλερ, πούδρα και αντηλιακό. Εφαρμόζετε με πινέλο σε λεπτές στρώσεις για κανονική κάλυψη και με στεγνό σφουγγαράκι για μεγαλύτερη κάλυψη. 3

Amazing Base® - Mineral make up – SPF20

Βάση σε ελεύθερη μορφή που προσφέρει μεγάλη κάλυψη και ευρεία αντηλιακή προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB. Φυσική όψη με λαμπερό αποτέλεσμα.

• Είναι 4 σε 1 - βάση, κονσίλερ, πούδρα και αντηλιακό.
• Περιέχει κονιορτοποιημένα ορυκτά, που είναι πολύ ανθεκτικά στο νερό.
• Δεν περιέχει ταλκ, έλαια, χρωστικές FD&C, Parabens, συνθετικά συντηρητικά και αρώματα.
• Για τέλειο αποτέλεσμα εφαρμόζετε με το πινέλο Chisel Powder Brush ή για ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη με το Flocked sponge νωπό.
Για όλους τους τύπους δέρματος, προσφέρει μια εκθαμβωτική, νεανική και ενυδατωμένη εμφάνιση. Να αποφεύγεται σε λιπαρές επιδερμίδες με ανοιχτούς πόρους. Από ορυκτά μέταλλα που δίνουν απίστευτη κάλυψη. Με φυσικό SPF20 που αντέχει στο νερό. Προτείνεται από το SCF ίδρυμα κατά του καρκίνου του δέρματος στις ΗΠΑ. 4

Liquid Minerals: Περιέχει ορό αντιγήρανσης,Q10, εξαφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ελαχιστοποιεί τους πόρους, χαρίζει ομοιομορφία, ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας, παρέχει ένα σταθερό αποτέλεσμα και μπορεί άνετα να φορεθεί χωρίς πούδρα. Είναι ελαφρύ και προσφέρει μια κανονική έως μέτρια κάλυψη. 5

DREAM TINT® – SPF 15
Εάν ονειρεύεστε κρεμώδη κάλυψη τόσο απαλή που σχεδόν δεν φαίνεται και δεν την αισθάνεστε, αν επιθυμείτε ένα πολύ ελαφρύ primer για την βάση από ορυκτά, αν θέλετε αντηλιακή και αντιγηραντική προστασία, τότε με το Dream Tint το όνειρό σας πραγματοποιείται!
• Τα απαλά ορυκτά μέταλλα λειαίνουν το δέρμα σας, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των πόρων.
• Το διοξείδιο τιτανίου δίνει SPF 15 και προστασία και από την ακτινοβολία UVA.
• Τα θαλάσσια λιπίδια βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας.
• Τα αντιοξειδωτικά παρέχουν ισχυρή προστασία.
• Ειδική μη λιπαρή φόρμουλα χωρίς έλαια.
Το Dream Tint διατίθεται σε πέντε φυσικές αποχρώσεις (light, medium light, medium, medium dark, dark), και τρεις ιδιαίτερες. Το Peach Brightener που εξουδετερώνει τις δυσχρωμίες, το Lilac Brightener που αναζωογονεί το χλωμό ή κουρασμένο πρόσωπο και εξουδετερώνει την κίτρινη απόχρωση και το αισθησιακό Warm Bronze.
• Εφαρμόστε όπως θα κάνατε και με μια ενυδατική κρέμα, με τα δάχτυλα ή με το πινέλο μας Blending Brush.
• Για τέλειο αποτέλεσμα, βάλτε μια μικρή ποσότητα Dream Tint στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Με το πινέλο Blending Brush, αρχίστε από το κέντρο του μετώπου και απλώστε το προϊόν προς τα κάτω και έξω προς τους κροτάφους. Συνεχίστε στην μύτη και το πηγούνι με καθοδικές κινήσεις, κατόπιν περάστε με το πινέλο πάνω από τα μάγουλα και έξω προς τα αυτιά. Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορες αποχρώσεις. Δοκιμάστε τα πάνω από ένα καθαρό και φροντισμένο δέρμα!!!!

TOP