Χάσε βάρος και βελτίωσε την υγεία και την γραμμή σου.

Το να φτάσεις και το να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος, ιδιαίτερα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής που κάνουμε, είναι ένα δύσκολο επίτευγμα αλλά και πολύ σημαντικό για την συνολική μας υγεία. Μπορούμε να προλάβουμε, ακόμα και να εμποδίσουμε πολλές παθήσεις όπως τα καρδιακά επεισόδια, η υψηλή πίεση, ο διαβήτης και αναπνευστικά προβλήματα και γενικότερα τις δύσκολες συνθήκες που θα υποβάλουμε τον οργανισμό μας, έχοντας παραπάνω κιλά. Το υγιές σωματικό βάρος μας θωρακίζει ενάντια σε κάποιες ασθένειες που μπορεί και να προκληθούν από τα αυξημένα κιλά, μας κάνει να νοιώθουμε καλά, μας δίνει ενέργεια για ζωή και γίνεται οδηγός μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής..

Η εποχή μας απαιτεί τρέξιμο και καθημερινό αγώνα, στον βαθμό όπου ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος ακόμα και για το φαγητό. Πολλοί άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί και απογοητευτεί από πολυετείς δίαιτες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει μια μέθοδος απώλειας βάρους που να είναι αλάνθαστη για όλους. Ο κάθε ένας από εμάς ανταποκρίνεται διαφορετικά στα πολυποίκιλα διατροφικά προγράμματα που υπάρχουν. Μεγάλο ρόλο σε αυτήν την διαφορετικότητα παίζουν οι γενετικοί παράγοντες και διάφοροι άλλοι παράγοντες υγείας όπως ο μεταβολισμός (ο τρόπος που το σώμα μας μετατρέπει το φαγητό και το οξυγόνο σε ενέργεια) αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες όπως οι συνήθειες και η συμπεριφορά που καθορίζουν τον καθένα.

 

Τα συναισθήματα και τα πιστεύω μας είναι άμεσα συνυφασμένα με την εικόνα μας και φυσικά με την σχέση που έχουμε με το σώμα μας. Οι πεποιθήσεις που έχουμε δημιουργήσει από παιδιά, πολλές φορές  μας επηρεάζουν αρνητικά στην σωστή φροντίδα του σώματος μας. Χρειαζόμαστε την φυσική τροφή για το σώμα μας αλλά και την συναισθηματική τροφή για την ψυχική μας υγεία ώστε να υπάρχει μια ισορροπία. Ο κάθε άνθρωπος είναι καλό να εξετάζει και να αντιμετωπίζει τον εαυτό του σαν σύνολο σώμα, συναίσθημα και πνεύμα.

Παρόλη την δυσκολία που αντιμετωπίζει κανείς για να ρυθμίσει το βάρος του, υπάρχουν αρκετά βήματα που μπορεί πραγματικά να κάνει, προκειμένου να αναπτύξει μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό και να σταματήσει να τιμωρεί τον εαυτό του για τις διατροφικές επιλογές του. Πολλοί από εμάς κάνουμε κάτι άλλο χειρότερο που συνήθως είναι αποτέλεσμα παλιών συμπεριφορών μέσα στην οικογένεια, χρησιμοποιούμε την τροφή ως μέσο αυτοελέγχου. Όταν για παράδειγμα  οι γονείς χρησιμοποιούν το φαγητό για να επιβάλουν την πειθαρχία στα παιδιά ή να αλλάξουν την συμπεριφορά τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα παιδιά να γίνουν παχύσαρκα ως ενήλικες.

Μερικά βήματα για να αγωνιστούμε πιο εύκολα και δυναμικά για την επίτευξη και την διατήρηση του  βάρους μας σε υγιή και ιδανικά επίπεδα είναι:

  • Θετικά μηνύματα. Όπως να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε για το σώμα μας και την τροφή. Εμείς μπορούμε να ελέγξουμε το φαγητό μας και να φροντίσουμε να τρώμε συχνά, μικρές ποσότητες και υγιεινά. Να λέμε στον εαυτό μας ότι μας αρέσει να είμαστε υγιείς και δραστήριοι και ότι την επιθυμία μας για μια λιπαρή ή γλυκιά λιχουδιά θα την προσπεράσουμε. Αυτές οι θετικές σκέψεις ενισχύουν την αυτοπεποίθηση .
  • Διαλογισμός. Είναι ένας χρήσιμος σύμμαχος του εαυτού μας. Εργαζόμαστε από κοινού για συνειδητοποιήσουμε τις αιτίες της υπερφαγίας. Μας βοηθά να αποκτήσουμε ενσυναίσθηση και βαθύτερη κατανόηση της κατάστασης που βρισκόμαστε εκείνη την στιγμή που νοιώθουμε βουλιμία ή πείνα και να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι από τα δυο νοιώθουμε πραγματικά. Να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως την στιγμή που καταφεύγουμε στο φαγητό νοιώθοντας υπέρμετρη όρεξη, προσπαθούμε να λύσουμε ή να ξεχάσουμε συναισθήματα που μας κάνουν να νοιώθουμε πόνο ψυχικό ή λύπη για κάτι .
  • Να επισκεφτούμε ψυχολόγο και να εμπιστευθούμε τις μεθόδους του με σκοπό να τροποποιήσουμε την κακή συμπεριφορά μας. Βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε την εικόνα μας και δημιουργήσουμε ένα νέο σωματικό μοντέλο στο μυαλό μας, που μας αρέσει και το επιδιώκουμε, επειδή νοιώθουμε υγιείς  και όχι επειδή δεν μας αρέσει ο εαυτός μας.   
  • Αυτό_παρακολούθηση. Το να κρατάμε σημειώσεις και να υιοθετούμε μια νέα τεχνική παρακολούθησης του εαυτού και της συμπεριφοράς μας, βοηθά πολύ να αποκτήσουμε επίγνωση στο τι τρώμε και γιατί. Μπορούμε έτσι να αποφύγουμε τις άσκοπες επιδρομές στην κουζίνα, έχοντας μια λίστα των τροφών που πρέπει να καταναλώσουμε κάθε μέρα. Είναι ένας λειτουργικός και ουσιαστικός τρόπος που ενισχύει την μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε το ιδανικό μας βάρος σύμφωνα με τις σωματικές αναλογίες που έχουμε και το ύψος.
  • Να φτιάξεις ένα όραμα γύρω από το πώς θέλεις να μοιάζει το σώμα σου, προσπαθώντας να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους. Ο χρόνος που θα ξοδέψεις να οραματιστείς την ιδανική εικόνα για τον εαυτό σου και πως θα νοιώθεις στο ιδανικό βάρος, θα σου υπενθυμίζει πως αυτή είναι η προτεραιότητά σου.
  • Άσκηση. Περισσότερη καθημερινή άσκηση ακόμη και στα ταξίδια και στις διακοπές μας καλό είναι να ασκούμαστε συχνά.
  • Προσαρμογή και σύνδεση. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας για την απώλεια και συντήρηση βάρους, ίδιες για όλους. Πρέπει να βρεις τις τεχνικές και τις προσεγγίσεις αυτές που ταιριάζουν στο δικό σου μοναδικό στόχο. Όταν ασκείσαι πρέπει να επιλέγεις το πώς και το πότε ταιριάζει σε σένα. Κάνε τον εαυτό σου και τον στόχο σου  το επίκεντρο για σένα, αγκάλιασε τον και στήριξε τον παίρνοντας τις ανάλογες αποφάσεις. Ασχολήσου με το σώμα σου και τις φάσεις που διανύει (ορμονικές που επηρεάζουν πολύ το σώμα. Για παράδειγμα μια γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση μπορεί εύκολα να πάρει βάρος). Αυτό θα κάνει την διαφορά στην προσπάθεια σου όσο μικρή ή μεγάλη πρέπει να είναι.       

Οι τεχνικές αυτές πρέπει να συνδυαστούν με το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κάποιος. Όλοι μας λίγο ως πολύ γνωρίζουμε τι επιτρέπει η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή να  καταναλώνουμε και δεν θα αναφερθούμε σε διατροφικές συμβουλές συγκεκριμένες αυτή την φορά, που είναι χιλιάδες φορές ακουσμένες.

Γενικά πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι η ισορροπία της ενέργειας στο σώμα μας είναι σημαντική για να διατηρούμε το βάρος μας σε υγιή επίπεδα. Η ποσότητα της ενέργειας που προσλαμβάνουμε καθημερινά από την τροφή και τα υγρά (η εσωτερική ενέργεια) πρέπει να είναι σε ισορροπία με την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα να εκτελεί τις λειτουργίες του όπως είναι η χώνεψη, η αναπνοή και η φυσική καθημερινή δραστηριότητα.

  • Η ίδια ποσότητα εσωτερικής και εξωτερικής ενέργειας ισούται με την διατήρηση του βάρους στα ίδια επίπεδα.
  • Όταν η πρόσληψη εσωτερικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη από την φυσική εξωτερική ενέργεια παίρνεις βάρος.
  • Όταν η εξωτερική ενέργεια είναι περισσότερη από την εσωτερική, χάνεις βάρος.

Η διατήρηση της καλοσχηματισμένης σιλουέτας είναι προτεραιότητα της κάθε γυναίκας και η αγωνία της. Εδώ το κέντρο μας βοηθάει πολύ και επικροτεί αυτήν την προσπάθεια με έναν ιδιαίτερα ωφέλιμο συνδυασμό δυο θεραπειών σε μια. Ο συνδυασμός αυτός είναι το σύστημα λεμφικού και αποτοξινωτικού μασάζ με το L.P.G ENDERMOLOGY και RF 3DEEP το μηχάνημα των ραδιοσυχνοτήτων. Ο συνδυασμός αυτός των δυο μηχανημάτων βοηθάει αρκετά στην αποτοξίνωση του σώματος και στην σύσφιξη του δέρματος. Απολαμβάνουμε το καλοσχηματισμένο σώμα μας και υιοθετούμε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής και αυτό αποτελεί το κλειδί της ευεξίας και της μακροζωίας.

 Οι κεφαλές του  LPG  ENDERMOLOGY προκαλούν  μηχανική διέγερση που πυροδοτεί βαθιά βιολογικά αντανακλαστικά. Διεγείρει τον  λιπώδη ιστό έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά, τα πλέγματα  που παγιδεύουν τα λιποκύτταρα  για να μαλακώσουν και αποκαθιστά την  κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Η διαδικασία απελευθέρωσης του λίπους (η λιπόλυση) ενεργοποιείται ξανά και  στοχεύει στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και των ατελειών.  Η μηχανική διέγερση είναι μια 100% φυσική διαδικασία και αυτό είναι το όφελος από την θεραπεία.

Το RF 3DEEP είναι ένα επίτευγμα της νέας τεχνολογίας, μια ακίνδυνη μέθοδος με βάση την ενέργεια, που φτάνει μέχρι το χόριο στο δέρμα χωρίς να βλάπτει τα εξωτερικά του στρώματα. Τα ραδιοκύματα θερμαίνοντας την περιοχή του προσώπου, προκαλούν αλλαγές στην επικείμενη δομή των ιστών και στο ρυθμό της  συστολής  του κολλαγόνου με αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση του μέσα στους επόμενους μήνες.  Συνδυάζει την μονοπολική και την διπολική φάση του ρεύματος για μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερη ενόχληση. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην σύσφιξη και την αναζωογόνηση του δέρματος.

TOP