Χημικά πίλινγκ και τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτά.

Τα χημικά πίλινγκ είναι από τις πιο παρεξηγημένες θεραπείες φροντίδας του δέρματος, που με το όνομα και μόνο η πλειοψηφία του κόσμου τρομάζει!  Είναι λογικό όταν δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτά τα πίλινγκ, από τι συστατικά αποτελούνται και για ποιες περιπτώσεις συστήνονται να τα βλέπουμε από κάποια απόσταση. Η άγνοια και η λάθος ερμηνεία από μη ειδικούς συχνά μας οδηγεί σε εσφαλμένα και ανακριβή συμπεράσματα. Φυσικά δεν υπάρχει λόγος φόβου, εφόσον συμβουλευτούμε τον ειδικό, γιατί υπάρχει πίλινγκ για κάθε τύπο δέρματος ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα και για κάθε πρόβλημα.

Τα χημικά πίλινγκ χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες στα ελαφριά, στα μεσαία και στα βαθιά πίλινγκ. Τα βαθιά πίλινγκ εφαρμόζονται από τον γιατρό ενώ τα ελαφριά και τα μεσαία από έμπειρη αισθητικό και ακόμη καλύτερα με τη συνεργασία αισθητικού και γιατρού. Απλώνεται ένα διάλυμα οξέος η ένας συνδυασμός οξέων  στην επιφάνεια του δέρματος με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ανανέωση του. Τα χημικά πίλινγκ μπορούν να  προσφέρουν λύση σε πολλά προβλήματα του δέρματος όπως:

 

  • Η μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
  • Η απομάκρυνση των σκούρων κηλίδων και των βλαβών που έχουν προκληθεί στο δέρμα από τον ήλιο.
  • Βελτίωση των ουλών.
  • Αντιμετώπιση της ακμής.
  • Βελτίωση του δερματικού τόνου.
  • Δέρμα πιο λαμπερό και λείο.

Το πιο σημαντικό είναι να ενημερωθούμε σωστά. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στα τυφλά να κάνουμε ένα χημικό πίλινγκ όσο ελαφρύ και να είναι, αν δεν συμβουλευτούμε τον ειδικό ο οποίος θα μας υποδείξει  τον κατάλληλο συνδυασμό για τον τύπο και τον χρωματικό τόνο του δέρματος μας και φυσικά για  το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Μόνο έτσι θα έχουμε μια σίγουρη και ασφαλή καθοδήγηση για το ποιά θεραπεία τελικά μας ταιριάζει.

Αφού καταλήξουμε με την έρευνά μας για το είδος του χημικού πίλινγκ που θα ακολουθήσουμε, θα ενημερωθείτε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σχετικά με την προετοιμασία του δέρματος ώστε να δεχθεί το χημικό διάλυμα και με την αποθεραπεία του αφού ολοκληρωθεί  διαδικασία.

Πριν από το χημικό πίλινγκ πρέπει πρώτα να προετοιμάσουμε το δέρμα μας κατάλληλα  στο σπίτι. Συνήθως( επειδή δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες)  πλένουμε το πρόσωπο καθημερινά με ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού και εντατικοποιούμε μια ήπια απολέπιση, τουλάχιστον δυο εβδομάδες νωρίτερα από το χημικό πίλινγκ. Αφού ολοκληρώσουμε την προετοιμασία σωστά το πίλινγκ διεισδύει καλύτερα και   είναι πιο δραστικό. Για το θέμα αυτό  μας ενημερώνει άλλωστε και η αισθητικός ή ο γιατρός.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής απλώνουμε το διάλυμα στο πρόσωπο και το αφήνουμε κάποια λεπτά ανάλογα με το πόσο ελαφρύ θέλουμε να είναι. Κάποια άτομα νοιώθουν μεγαλύτερη ενόχληση και ένα ελαφρύ κάψιμο, όπως είναι φυσικό, γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές και αντιδράσεις στο πίλινγκ. Ο ειδικός φροντίζει να κάνει την διαδικασία περισσότερο ευχάριστη.

Μετά την εφαρμογή του πίλινγκ το πρόσωπο μας θα είναι κόκκινο και θα το νοιώθουμε να μας τραβάει. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι απαραίτητο  να ξεφλουδίσει το δέρμα για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία. Το διάλυμα οξέως δουλεύει για τρείς ημέρες μετά από την εφαρμογή του. Κάποια δέρματα ξεφλουδίζουν ελαφρώς κάποια όχι, η θεραπεία όμως έχει αποτέλεσμα και στα δύο. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο μετά το πίλινγκ (θα πρέπει πάντα να βάζουμε, όχι μόνο τότε) γιατί το δέρμα θα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο. Για το λόγο αυτόν είναι καλυτέρα τα χημικά πίλινγκ να εφαρμόζονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Μετά  απλώνουμε κάποιες ενυδατικές  κρέμες ανάλογα με τις οδηγίες που θα μας δοθούν από τον ειδικό και φροντίζουμε να διατηρούμε το δέρμα μας καθαρό, μακριά από τσιγάρα, και ασφαλώς ενυδατωμένο. Έτσι το βοηθάμε να αναπλασθεί γρηγορότερα και πιο ανώδυνα.

Το κέντρο μας προτείνει ελαφριά χημικά πίλινγκ με ήπιο γαλακτικό οξύ που μας προσφέρουν καλύτερη και σταδιακή απολέπιση. Τα επιθετικά χημικά διαλύματα, όταν γίνονται εντατικά και επίμονα καθιστούν  το δέρμα πιο αδύναμο και όχι αρκετά ανεκτικό στις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Ο σκοπός μας πάντα είναι να απολεπίσουμε το δέρμα ήπια για να συμβάλουμε έτσι στην δημιουργία μιας υγιούς και παχιάς επιδερμίδας.

Τα χημικά πίλινγκ αποτελούν μια πολύ καλή πρόταση για την φροντίδα των προβλημάτων  του δέρματος, εφόσον όμως προηγουμένως ενημερωθούμε σωστά  και αναλυτικά. Μόνο τότε θα έχουμε την κατάλληλη θεραπεία στο πρόβλημα μας!!!

TOP