Το φθιόπωρο η μάχη με τις δυσχρωμίες κορυφώνεται, καθώς η αυξημένη έκθεση στον ήλιο από τους καλοκαιρινούς μήνες εντείνει τις υπάρχουσες  βλάβες και ευνοεί την δημιουργία νέων. Βασικό κομμάτι της θεραπείας των δυσχρωμιών είναι η κατανόηση από την πλευρά του ενδιαφερόμενου για το τι είναι η δυσχρωμία, γιατί δημιουργείται, με ποιο τρόπο και σε ποιο βαθμό μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η αντιμετώπιση των λεκέδων αποτελεί αληθινή πρόκληση καθώς δεν μπορεί να επιτευχθεί 100% εξάλειψη και η υποτροπή τους εξαρτάται από την συνέπεια του ενδιαφερόμενου.

 

 

Το να φτάσεις και το να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος, ιδιαίτερα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής που κάνουμε, είναι ένα δύσκολο επίτευγμα αλλά και πολύ σημαντικό για την συνολική μας υγεία. Μπορούμε να προλάβουμε, ακόμα και να εμποδίσουμε πολλές παθήσεις όπως τα καρδιακά επεισόδια, η υψηλή πίεση, ο διαβήτης και αναπνευστικά προβλήματα και γενικότερα τις δύσκολες συνθήκες που θα υποβάλουμε τον οργανισμό μας, έχοντας παραπάνω κιλά. Το υγιές σωματικό βάρος μας θωρακίζει ενάντια σε κάποιες ασθένειες που μπορεί και να προκληθούν από τα αυξημένα κιλά, μας κάνει να νοιώθουμε καλά, μας δίνει ενέργεια για ζωή και γίνεται οδηγός μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής..

Η εποχή μας απαιτεί τρέξιμο και καθημερινό αγώνα, στον βαθμό όπου ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος ακόμα και για το φαγητό. Πολλοί άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί και απογοητευτεί από πολυετείς δίαιτες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει μια μέθοδος απώλειας βάρους που να είναι αλάνθαστη για όλους. Ο κάθε ένας από εμάς ανταποκρίνεται διαφορετικά στα πολυποίκιλα διατροφικά προγράμματα που υπάρχουν. Μεγάλο ρόλο σε αυτήν την διαφορετικότητα παίζουν οι γενετικοί παράγοντες και διάφοροι άλλοι παράγοντες υγείας όπως ο μεταβολισμός (ο τρόπος που το σώμα μας μετατρέπει το φαγητό και το οξυγόνο σε ενέργεια) αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες όπως οι συνήθειες και η συμπεριφορά που καθορίζουν τον καθένα.

Η γυμναστική των μυών !

Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος βασισμένη στην κινέζικη ιατρική σύμφωνα με την οποία μικρές βελονίτσες εισέρχονται,  σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης   μέσα στο δέρμα απελευθερώνοντας  ενδορφίνες και ενέργεια. Βελτιώνει  τον ενιαίο χρωματικό τόνο και την συνοχή του δέρματος καθώς επίσης τις ρυτίδες,  τις λεπτές γραμμές, τα πεσμένα βλέφαρα, το διπλοσάγονο και την χαλάρωση των μυών του προσώπου. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, προάγει την ανανέωση των κυττάρων και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Βοηθά πολύ στην αποσυμφόρηση  των μαύρων κύκλων, του πρησμένου προσώπου και  στις σακούλες κάτω από τα μάτια.  Με τον αισθητικό βελονισμό η επιδερμίδα γίνεται πιο παχιά και πιο ανθεκτική που σημαίνει λιγότερο επιρρεπής στις επιθέσεις του περιβάλλοντος που προκαλούν την γήρανση. Αυτή η μέθοδος έρχεται σε αντίθεση με άλλους τρόπους λείανσης των ρυτίδων που ουσιαστικά απολεπίζουν το δέρμα καθιστώντας το πιο λεπτό και ευαίσθητο . Κατά την κινέζικη ιατρική το πρόσωπο ενός ατόμου επηρεάζεται επιλεκτικά από τα εσωτερικά του όργανα. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου αντανακλούν την κατάσταση των εσωτερικών οργάνων . Το πρόσωπο κατά την κινέζικη ιατρική αντανακλά την συνολική μας υγεία.

Την υγεία του δέρματος επηρεάζουν πολλοί παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής μας, το περιβάλλον, οι γενετικοί παράγοντες, η διατροφή και οι ορμόνες. Το γήρας του δέρματος έχει ως αποτέλεσμα την κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνουμε από την τροφή και την φτωχή μεταφορά αυτών στα αγγεία, με αποτέλεσμα την αγγειακή και λεμφική ανεπάρκεια. Η τοπική εφαρμογή επομένως θρεπτικών συστατικών είναι μια λογική λύση για την υγεία του δέρματος, αλλά το φυσικό φράγμα του δέρματος δεν μας επιτρέπει την μεγάλη διείσδυση των συστατικών αυτών.  

Τα χημικά πίλινγκ είναι από τις πιο παρεξηγημένες θεραπείες φροντίδας του δέρματος, που με το όνομα και μόνο η πλειοψηφία του κόσμου τρομάζει!  Είναι λογικό όταν δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτά τα πίλινγκ, από τι συστατικά αποτελούνται και για ποιες περιπτώσεις συστήνονται να τα βλέπουμε από κάποια απόσταση. Η άγνοια και η λάθος ερμηνεία από μη ειδικούς συχνά μας οδηγεί σε εσφαλμένα και ανακριβή συμπεράσματα. Φυσικά δεν υπάρχει λόγος φόβου, εφόσον συμβουλευτούμε τον ειδικό, γιατί υπάρχει πίλινγκ για κάθε τύπο δέρματος ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα και για κάθε πρόβλημα.

Τα χημικά πίλινγκ χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες στα ελαφριά, στα μεσαία και στα βαθιά πίλινγκ. Τα βαθιά πίλινγκ εφαρμόζονται από τον γιατρό ενώ τα ελαφριά και τα μεσαία από έμπειρη αισθητικό και ακόμη καλύτερα με τη συνεργασία αισθητικού και γιατρού. Απλώνεται ένα διάλυμα οξέος η ένας συνδυασμός οξέων  στην επιφάνεια του δέρματος με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ανανέωση του. Τα χημικά πίλινγκ μπορούν να  προσφέρουν λύση σε πολλά προβλήματα του δέρματος όπως:

How to calm down an angry person 1Πώς το άγχος επηρεάζει την υγεία των γυναικών. Πόσο απαραίτητο είναι το να δούμε τα πράγματα αλλιώς!!! 

Χαρίστε κάποιες στιγμές χαλάρωσης στον εαυτό σας.

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με το άγχος το οποίο έχει αποτελέσει πια ένα σταθερό στοιχείο στην καθημερινή ζωή των πολυάσχολων γυναικών. Με αυτό που δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι όμως είναι η αντίδραση του οργανισμού στο στρες και στους τρόπους διαχείρισης του, πριν καταλήξει να καταστρέψει την υγεία και την ενέργεια μας.

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αγχωτική κατάσταση, το σώμα μας βασίζεται στα επινεφρίδια, τα οποία βρίσκονται στο επάνω μέρος των νεφρών, για να αντιδράσουν σε αυτή. Τα επινεφρίδια, είναι δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες που εντοπίζονται ακριβώς πάνω από τους νεφρούς. Παρά το πολύ μικρό μέγεθός τους, παράγουν πολύ σημαντικές ορμόνες που είναι απαραίτητες για τη ζωή, όπως η κορτιζόλη, η αλδοστερόνη, η αδρεναλίνη και τα ανδρογόνα. Από την έκκριση των ορμονών αυτών καθορίζεται και η απάντηση του οργανισμού στο στρες, σωματικό υποκινούμενο από οποιαδήποτε ασθένεια ή ψυχολογικό, αλλά και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, τον μεταβολισμό και πολλές άλλες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

TOP