Ο αισθητικός βελονισμός στο πρόσωπο και η δύναμη του!!

Η γυμναστική των μυών !

Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος βασισμένη στην κινέζικη ιατρική σύμφωνα με την οποία μικρές βελονίτσες εισέρχονται,  σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης   μέσα στο δέρμα απελευθερώνοντας  ενδορφίνες και ενέργεια. Βελτιώνει  τον ενιαίο χρωματικό τόνο και την συνοχή του δέρματος καθώς επίσης τις ρυτίδες,  τις λεπτές γραμμές, τα πεσμένα βλέφαρα, το διπλοσάγονο και την χαλάρωση των μυών του προσώπου. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, προάγει την ανανέωση των κυττάρων και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Βοηθά πολύ στην αποσυμφόρηση  των μαύρων κύκλων, του πρησμένου προσώπου και  στις σακούλες κάτω από τα μάτια.  Με τον αισθητικό βελονισμό η επιδερμίδα γίνεται πιο παχιά και πιο ανθεκτική που σημαίνει λιγότερο επιρρεπής στις επιθέσεις του περιβάλλοντος που προκαλούν την γήρανση. Αυτή η μέθοδος έρχεται σε αντίθεση με άλλους τρόπους λείανσης των ρυτίδων που ουσιαστικά απολεπίζουν το δέρμα καθιστώντας το πιο λεπτό και ευαίσθητο . Κατά την κινέζικη ιατρική το πρόσωπο ενός ατόμου επηρεάζεται επιλεκτικά από τα εσωτερικά του όργανα. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου αντανακλούν την κατάσταση των εσωτερικών οργάνων . Το πρόσωπο κατά την κινέζικη ιατρική αντανακλά την συνολική μας υγεία.

Η τεχνική του αισθητικού βελονισμού είναι σχεδόν ανώδυνη . Μπορούμε  να απλώσουμε και ένα λεπτό στρώμα  xylocream  τοπικά για αναισθησία σαράντα περίπου λεπτά πριν την εφαρμογή των μικρών βελονών . Η συνήθης  αίσθηση  είναι ένα βάρος στο πρόσωπο και στο μέτωπο από τις βελόνες. Γενικά ο βελονισμός χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια όπου  χρησιμοποιούταν για την θεραπεία  πονοκεφάλων, ημικρανιών , αϋπνίας μέχρι και για τα προβλήματα της υπογονιμότητος. Ο αισθητικός βελονισμός  σύμφωνα με έρευνες   της American Cosmetic Acupuncture Association , μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την φυσική εμφάνιση του δέρματος αλλά και την γενικότερη υγεία μας, δίνοντας  στο δέρμα μια λάμψη που πηγάζει βαθύτερα από  μέσα μας.  Η ενέργεια ρέει χωρίς εμπόδια πια βελτιώνοντας  έτσι την κυκλοφορία του αίματος  και κάνοντας το δέρμα πιο υγιές. 

Πρέπει να γνωρίζουμε πως σε καμιά περίπτωση ο αισθητικός βελονισμός δεν αντικαθιστά το  επεμβατικό  face lifting. Η μέθοδος δεν έχει τομές και ράμματα και δεν θα δούμε αυτήν την δραστική αλλαγή που σημειώνεται με το lifting . Ας μην ξεχνάμε πως είναι ένας πολύ φυσικός τρόπος εξυγίανσης του δέρματος και δεν γίνεται,  οι βλάβες που έφθειραν το δέρμα σταδιακά για χρόνια,  να εξαφανισθούν τόσο γρήγορα. Χρειάζονται έξι συνεδρίες  και επανάληψη  μια φορά στους δύο μήνες για να κρατήσουμε τα αποτελέσματα ορατά.

<<'It's driven by a fear of fillers and Botox,' Clients are looking for natural solutions to the ageing process. People don't really want to inject poison into their faces.'>>

Λένε αρκετοί βελονιστές αλλά και αρκετοί εναλλακτικοί γιατροί στο εξωτερικό.


Μια εντελώς φυσική, ολιστική και αντιγηραντική θεραπεία.

TOP