ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας, το οποίο υποβάλλεται σε συνεχείς δοκιμασίες από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες. Για να προλάβουμε ή και να ανατρέψουμε τις βλάβες από τις δοκιμασίες αυτές, το δέρμα έχει ανάγκη από προϊόντα και μεθόδους που το τροφοδοτούν με αναζωογονητικά στοιχεία, καταφέρνουν να φτάσουν στις βαθύτερες στοιβάδες και ενδυναμώνουν την φυσική του λειτουργία.

Ο καθαρισμός είναι μία απαραίτητη περιποίηση για ένα υγιές και φωτεινό δέρμα που θα μπορεί να αναπνέει ελεύθερα. Είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος. Κατά τον καθαρισμό αποσυμφορούμε τους φραγμένους πόρους, απομακρύνουμε την περίσσεια λιπαρότητα, τους φαγέσωρες, τις πορφυρίνες και τα νεκρά κερατινοκύτταρα, ενώ συγχρόνως επιτυγχάνουμε μία βαθιά τόνωση και ενυδάτωση. Η συχνότητα των επαναλήψεων καθορίζεται από τον τύπο και την κατάστασή του δέρματος. Ο καθαρισμός του προσώπου συντελεί στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματος στα βαθύτερα στρώματα του.

Ο περισσότερος κόσμος δεν συνειδητοποιεί τα οφέλη από έναν καλό επαγγελματικό καθαρισμό. Μια εκπαιδευμένη και έμπειρη αισθητικός μπορεί να συμβουλεύει τον ενδιαφερόμενο πάνω στα κατάλληλα για αυτόν και το δέρμα του προϊόντα, καθώς η βιομηχανία της περιποίησης του δέρματος είναι ένας δύσκολος και ακριβός χώρος να περιπλανηθεί κανείς. Ως επαγγελματίας αισθητικός νοιώθω την ανάγκη να υπενθυμίσω αυτά τα οφέλη:

• Μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε σε έναν ζεστό και ανανεωμένο χώρο, όπου με την δύναμη της αφής και του μασάζ και φυσικά την χρήση σωστών προϊόντων, μπορούμε να θεραπεύσουμε πραγματικά το δέρμα του προσώπου.

• Αποτοξινώνει το δέρμα μέσω του λεμφικού μασάζ, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο, την ερυθρότητα και την συσσώρευση υγρού στο πρόσωπο.

• Ένας καλός καθαρισμός απαλύνει τις λεπτές γραμμές (λεπτές ρυτίδες) και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου η οποία χτίζει την άμυνα του δέρματος.

• Ο καθαρισμός απομακρύνει το σμίγμα που φράζει τους πόρους του δέρματος, σε ένα πιο βαθύ επίπεδο. Ακόμη και ένα ακνεϊκό δέρμα μπορεί να ωφεληθεί από την διαδικασία αυτή. Καθαρίζοντας το σμίγμα και τους ρύπους, το δέρμα διατηρεί την φρεσκάδα του, μετριάζει το εύρος των πόρων και εμποδίζει τον σχηματισμό ακμής.

• Ο επαγγελματικός καθαρισμός παρέχει βαθύτερη απολέπιση από ότι ο καθένας μπορεί να επιτύχει στο σπίτι μόνος. Η απολέπιση βοηθά την μέγιστη δυνατή απορρόφηση των προϊόντων από το δέρμα.

• Βοηθά στην τόνωση του δέρματος και στην λεύκανση των σκούρων κηλίδων, για αυτό η χρήση του σωστού αντιηλιακού προϊόντος καθίσταται απαραίτητη.

Γνώμη μου είναι πώς ο καθαρισμός του δέρματος δεν μπορεί να κάνει θαύματα μέσα σε μία ώρα, αλλά δίνει ένα ξεκίνημα για μια ισορροπημένη και υγιή επιδερμίδα. Η προτεινόμενη συχνότητα επισκέψεων στην αισθητικό για ένα υγιές δέρμα είναι μια φορά τον μήνα.

TOP