ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

ARION klΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Η μέθοδος αποτρίχωσης με LASER είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη θεραπεία της υπερτρίχωσης του προσώπου και του σώματος  που δίνει ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες και άνδρες που έχουν πρόβλημα αισθητικό η παθολογικό.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης ανακουφίζουν μόνο παροδικά και απαιτούν πολύχρονη προσπάθεια που είναι συχνά επώδυνη, ενώ υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης μολύνσεων και ουλών στο δέρμα.

Η νέα μέθοδος ριζικής αποτρίχωσης με το ALEXΑNDRITELASER, είναι μία εξελιγμένη θεραπεία  της υπερτρίχωσης που βασίζεται στη φωτοθερμόλυση, δηλαδή στην απενεργοποίηση του θυλάκου της τρίχας από τη θερμική ενέργεια που παράγεται από την ακτίνα του LASER.Είναι μια μέθοδος μη επεμβατική, ανώδυνη, που δίνει έξοχα αποτελέσματα. Η αποτρίχωση με το ALEXINDRITELASER υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με το παλμικό φώς IPL που συχνά αναφέρεται παραπλανητικά ως LASER.

 Ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από τη φάση του κύκλου ζωής της τρίχας και από την περιοχή του σώματος που αποτριχώνεται. Όλες οι περιοχές του σώματος μπορούν να υποβληθούν στη θεραπεία.

Το φαινόμενο της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης βασίζεται στην ιδιότητα της ακτίνας του ALEXΑNDRITELASER να απορροφάται εκλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας και φθάνοντας στη ρίζα της να την αδρανοποιεί με την παραγωγή θερμικής ενέργειας. Όσο πιο σκούρα είναι επομένως η τρίχα, τόσο πιο εύκολη και αποτελεσματική είναι η θεραπεία, ενώ δεν  επηρεάζονται οι άσπρες τρίχες. Το ξανθό χρώμα της τρίχας δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα. Ιδανικός είναι ο συνδυασμός λευκού δέρματος με μαύρες τρίχες.

Η χρήση ALEXΑNDRITELASER συστήνεται και ιατρικώς σε περιπτώσεις θυλακίτιδας (τρίχα γυρισμένη στο δέρμα) ή μετά από επέμβαση κύστης κόκκυγα, διότι με την εφαρμογή αδυνατίζει και τέλος ατροφεί  η ρίζα της τρίχας που προκαλεί το πρόβλημα.

Υπάρχουν όμως παρενέργειες και κίνδυνοι από το LASER;

apotrixosi 1ToLASER είναι ένα πολύτιμο θεραπευτικό εργαλείο και η σωστή χρήση του από τον ειδικό περιορίζει στο ελάχιστο την περίπτωση πρόκλησης ανεπιθύμητων αντιδράσεων. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η σωστή περιποίηση της περιοχής από τον ασθενή μετά τη θεραπεία με κατάλληλη κρέμα. Το LASER δεν είναι ραδιενεργός ακτινοβολία και επομένως δεν υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης καρκίνου ή γενικότερων βλαβών στον οργανισμό. Οι μόνες αντιδράσεις που προκαλούνται είναι ένα αίσθημα «τσουξίματος» αμέσως μετά τη θεραπεία και μια ελαφρά ερυθρότητα του δέρματος που διαρκεί μερικές ώρες έως ημέρες μετά. Σε ορισμένους τύπους δέρματος μπορεί να εμφανιστεί παροδική υπέρχρωση, οπότε πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο και επιβάλλεται η χρήση αντηλιακού προϊόντος.

 Οδηγίες πριν από την αποτρίχωση

Η περιοχή που θα αποτριχωθεί πρέπει να είναι ξυρισμένη τουλάχιστον 5 ημέρες πριν και καθαρή. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος. Η συνεδρία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες περίπου. Μετά την εφαρμογή του LASER είναι καλό να εφαρμόζονται παγωμένες κομπρέσες στην περιοχή και αρκετές επαλείψεις με καταπραϋντική κρέμα. 

Για τη φροντίδα και την ασφάλεια του δέρματος, η επιλογή του κέντρου που θα γίνει η θεραπεία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική καθώς πολλοί και σημαντικοί παράμετροι του συστήματος LASER όπως ένταση, διάρκεια παλμού, συχνότητα, εύρος δέσμης και ψύξη δεν λαμβάνονται υπόψη. 

TOP